Home | ΝΕΑ | World Tour | Primoz Roglic: Μια ανάσα πριν τη νίκη του 106ου Giro d’ Italia
Primoz Roglic
Foto Marco Alpozzi/LaPresse 27 Maggio 2023 - Tarvisio, Italia - Sport - Ciclismo - Giro d’Italia 2023 - Edizione 106 - Tappa 20 - Tudor ITT - da Tarvisio a Monte Lussari Nella foto: ROGLIČ Primož(SLO)JUMBO-VISMA(NED) May 27, 2023 Tarvisio, Italy - Sport - Cycling - Giro d’Italia 2023 - 106th Edition - Stage 20 - Tudor ITT - From Tarvisio to Monte Lussari In the pic: ROGLIČ Primož(SLO)JUMBO-VISMA(NED)

Primoz Roglic: Μια ανάσα πριν τη νίκη του 106ου Giro d’ Italia

Με μια εκπληκτική παρουσία, ο Primoz Roglic κατάφερε στο 20ο stage του Giro να καλύψει τα 26 δευτερόλεπτα της διαφοράς του με τον Geraint Thomas και να κερδίσει επιπλέον 14’’!

Η Ρώμη μοιάζει να περιμένει τον πρώτο Σλοβένο νικητή του Γύρου Ιταλίας!
Πρόκειται φυσικά για τον Primoz Roglic, ο οποίος θριάμβευσε στο Tarvisio, στο ίδιο σημείο που είχε κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκι, το 2007.

Σήμερα το πέτυχε ξανά, δεκάξι χρόνια αργότερα, αυτή τη φορά ως ποδηλάτης.

Οι τρεις πρώτοι της Γενικής Κατάταξης – οι Τhomas, Roglic και Joao Almeida – έφτασαν σχεδόν ταυτόχρονα στο πρώτο σημείο ελέγχου, στο τέλος της πρώτης ευθείας αλλά ήταν στο σκληρό ανηφορικό κομμάτι που ο Primoz Roglic έκανε όλη τη διαφορά – παρά το γεγονός ότι σε κάποιο σημείο του βγήκε η αλυσίδα…

Οι 5 πρώτοι του stage είναι και οι ίδιοι που βρίσκονται στη Γενική Κατάταξη με τον Damiano Caruso στην τέταρτη θέση και τον Thibaut Pinot στην Πέμπτη. Ο caruso κερδισε επίσης και τον τίτλο του «Βασιλιά των Βουνών».

 

Primoz Roglic
Foto Fabio Ferrari/LaPresse, THOMAS Geraint(GBR)INEOS GRENADIERS

Ήταν το 4ο stage συνολικά που κερδίζει ο Primoz Roglic σε Γύρο Ιταλίας – και όλα σε χρονόμετρα: στην Greve στο Chianti το 2016, στην San Luca της Bologna και στο San Marino το 2019 και στο Monte Lussari το 2023.
Ως τώρα, δεν έχει κερδίσει άλλος Σλοβένος τον Γύρο Ιταλίας και μέχρι πριν από 10 χρόνια δεν υπήρχε σλοβένος που να έχει κερδίσει έστω κι ένα stage, ως τη νίκη του Luka Mezgec, στην Τριέστη.
Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως τα 14 δευτερόλεπτα διαφοράς ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο δεν είναι η μικρότερη διαφορά που έχει καταγραφεί σε Giro. Υπάρχουν ήδη τα 11’’ ανάμεσα στους Fiorenzo Magni και Ezio Cecchi το 1948, τα 12’’ ανάμεσα στον Eddy Merckx και τον Gianbattista Baronchelli το 1974 και τέλος, 13’’ ανάμεσα στους Fiorenzo Magni και Fausto Coppi το 1955.

Primoz Roglic

Stage 21: Roma – Roma, 135Km

Το αυριανό, τελευταίο stage του Giro είναι σχεδόν επίπεδο, ξεκινά από την πόλη για να φτάσει ως την θάλασσα, στην Ostia και από εκεί επιστρέφει στο σημείο της εκκίνησης ύστερα από ένα μικρό σιρκουί στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας.
Οι αναβάτες θα τρέξουν 6 γύρους των 13.6 χιλιομέτρων στους δρόμους της Ρώμης που θα είναι κυρίως άσφαλτος αλλά και μερικά πλακόστρωτα – τα γνωστά «sanpietrini».

 

Primoz Roglic
May 27, 2023 Tarvisio, Italy – Sport – Cycling – Giro d’Italia 2023 – 106th Edition – Stage 20 – Tudor ITT – From Tarvisio to Monte Lussari In the pic: ROGLIČ Primož(SLO)JUMBO-VISMA(NED)

Νικητές 20ου stage:

1 – Primož Roglič (Jumbo-Visma) – 18.6 km σε 44’23″, μέση ωριαία 25.145 km/h
2 – Geraint Thomas (Ineos Grenadiers) +40″
3 – João Pedro Gonçalves Almeida (UAE Team Emirates) +42″
4 – Damiano Caruso (Bahrain – Victorious) +55″
5 – Thibaut Pinot (Groupama – FDJ) +59″

 

Γενική κατάταξη

1 – Primož Roglič (Jumbo-Visma)
2 – Geraint Thomas (Ineos Grenadiers) +14″
3 – João Pedro Gonçalves Almeida (UAE Team Emirates) +1’15»
4 – Damiano Caruso (Bahrain – Victorious) +4’40»
5 – Thibaut Pinot (Groupama – FDJ) +5’43»

Δείτε επίσης

H Muc-Off παρουσιάζει την AirMach Electric Mini

Μία αυτόματη αεραντλία σε μίνι διαστάσεις Μικρή αλλά ισχυρή, η νέα μίνι ηλεκτρική τρόμπα της ...

ΔΕΗ IRONMAN® 70.3® Marathon

Ελληνική πρωτιά στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών Σε χρώματα ΔΕΗ IRONMAN® 70.3® Marathon, Greece ντύθηκε ...

28ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας Κυριακή 20 Οκτωβρίου

Ο 28ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας έχει ως σημείο αναφοράς την πλατεία Συντάγματος Ο Δήμος ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest