Home | ΝΕΑ | ΕΛΛΑΔΑ | 13η Ανάβαση Ταϋγέτου 2020

13η Ανάβαση Ταϋγέτου 2020

13η Ανάβαση Ταϋγέτου 2020 αγώνας δρόμου

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2020 διοργανώνεται η 13η Ανάβαση Ταϋγέτου 2020 από τον Σ.Π.Ο.Κ. ΕΥΚΛΗΣ και τον Δήμο Καλαμάτας ένας διασυλλογικός αγώνας ποδηλασίας δρόμου ανάβασης.

Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο.Π. και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της Ε.Ο.Π. και θα τηρηθούν όλα τα μέτρα υγειονομικής αυτοποροστασίας (αποστάσεις, μάσκες και αντισηπτικά).

Οι κατηγορίες που παίρνουν μέρος είναι Ανδρών, Εφήβων, Γυναικών, Μάστερς, ΟΠΕΝ σε ηλιακά γκρούπ Ανδρών 18-29 ετών, 30-39 ετών, 40-49 ετών, 50+ ετών.

Η διαδρομή του αγώνα θα ξεκινήσει από την Πλατεία 23ης Μαρτίου, στις 11:00 π.μ., και συνέχεια κύκλος πόλης, πάνω μέρος Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας (εκκίνηση), Εθνική οδός Καλαμάτας/Σπάρτης, τουριστικό Ταϋγετου (τερματισμός).

Η συνολική διαδρομή είναι 45,27 χλμ. με 1280 μ. υψομετρική διαφορά.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν δελτίο Ε.Ο.Π ενεργό για το 2020. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Ο.Π. με απεριόριστο αριθμό αθλητών.

Στην κατηγορία ΟΠΕΝ δικαιούνται, να συμμετάσχουν όσοι διαθέτουν καλή υγεία και φυσική κατάσταση, οι οποίοι θα υπογράψουν δηλώσεις κατά την παραλαβή του αριθμού τους και είναι από 18 ετών (γεννημένοι 2001).

Ποδηλάτες με ενεργό δελτίο για το 2020, στις κατηγορίες των διασυλλογικών αγώνων δεν επιτρέπεται να συμμετάσχουν στον αγώνα ΟΠΕΝ, παρά μόνο στο διασυλλογικό.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν εμπειρία στο άθλημα της ποδηλασίας δρόμου και να υπακούουν σε κάθε εντολή του διοργανωτή, που αφορά την προστασία και την ασφάλειά τους.

Υπάρχει αντίτιμο συμμετοχή 10 ευρώ για όλους τους αθλητές όλων των κατηγοριών. Καθώς και χρηματικά έπαθλα όπως είναι τα εξής:  1ο Sprint ανάβασης στο 8ο χλμ. = 50 ευρώ,  2ο Sprint ανάβασης στο 22 χλμ. (Αρτεμισία) = 50 ευρώ και  τελικό  Sprint (τερματισμός) στο 33ο χλμ. = 100 ευρώ.

Τα χρηματικά έπαθλα θα δοθούν κατά τις απονομές.

Τεχνικό συνέδριο θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ο.Π. για την ποδηλασία Δρόμου, καθώς και την εγκύκλιο της Ε.Ο.Π 2/2018 «Αγώνες Ανάβασης».

Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. και όπου δεν προβλέπεται της UCI.

Με τη συμμετοχή του στον αγώνα ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.

Άπαντες οι συμμετέχοντες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδυοργανωτές αυτού.

Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη ή υποχρέωση για οποιοδήποτε ατύχημα ή φθορά ή απώλεια ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ποδηλάτων κλπ.

 

Δείτε επίσης

ΔΕΗ IRONMAN® 70.3® Marathon

Ελληνική πρωτιά στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών Σε χρώματα ΔΕΗ IRONMAN® 70.3® Marathon, Greece ντύθηκε ...

28ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας Κυριακή 20 Οκτωβρίου

Ο 28ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας έχει ως σημείο αναφοράς την πλατεία Συντάγματος Ο Δήμος ...

Il Lombardia 2024: Η ολοκλήρωση μιας εντυπωσιακής σεζόν

Όλα έτοιμα για την εκκίνηση του τελευταίου «μνημείου» της χρονιάς, του Il Lombardia, με τον ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest