Home | Αρχική | Η Γαλλία απαγόρευσε το ποδήλατο και επιτρέπει μόνο το τζόγκινγκ σε απόσταση έως 2 χλμ.

Η Γαλλία απαγόρευσε το ποδήλατο και επιτρέπει μόνο το τζόγκινγκ σε απόσταση έως 2 χλμ.

Kλιμακώνονται οι απαγορεύσεις μετακίνησης στη Γαλλία

Μετά την Ιταλία και την Ισπανία και η Γαλλία απαγορεύει εντελώς την αθλητική ποδηλασία – αποφασίζοντας ακόμη πιο αυστηρά μέτρα με στόχο τον περιορισμό του ιού.

Η Γαλλία βρίσκεται σε γενικό “lockdown” από την Τρίτη και η κυβέρνηση αποφασίζει να αυξήσει τους περιορισμούς. O τελευταίος από αυτούς είναι πως απαγόρευσε το ποδήλατο.

Ήδη από την Πέμπτη αποφάσισε την απαγόρευση της ποδηλασίας αναψυχής και της αθλητικής ποδηλασίας, επιτρέποντας μόνο το τρέξιμο σε αποστάσεις έως και 2 χιλιόμετρα.

Ο υπουργός αθλητισμού της Γαλλίας ήταν ξεκάθαρος: “1, 2 χλμ. μάξιμου. Δεν επιτρέπεται να απομακρύνεται κανείς από το σπίτι του. Ο κανόνας ισχύει για όλους. Οι μόνοι λόγοι για να βγείτε είναι λόγοι ανάγκης και υγείας. Μπορείτε να κάνετε λίγο τζόγκινγκ για να διατηρείτε τη φυσική σας κατάσταση αλλά όχι τρέξιμο 10 χιλιομέτρων!” δήλωσε ο Υπουργός από το λογαριασμό του Tweeter του.

 

απαγόρευσε το ποδήλατο

Προσέχουμε για να προστατευτούμε!

Το υπουργείο χρειάστηκε να κάνει τη συγκεκριμένη διευκρίνιση ακολουθώντας την απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέψει την άσκηση αλλά μόνο κοντά στο σπίτι του καθενός ώστε να περιοριστεί η μετάδοση του ιού.

Την Τετάρτη μάλιστα ανακοινώθηκε πως η άσκηση σε εξωτερικό χώρο πρέπει να περιοριστεί στη μία ώρα την ημέρα για τα παιδιά και στη μισή ώρα για τους ενήλικες.

Την Πέμπτη, η Ομοσπονδία Ποδηλασίας της Γαλλίας ενημέρωσε τους αθλητές ποδηλάτες να σταματήσουν κάθε αθλητική δραστηριότητα, ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου.

“Η ποδηλασία, όσο αγαπητή κι αν είναι, δεν εμπίπτει στις εξαιρέσεις του Υπουργείου άρα η άσκησή της συνιστά αδίκημα”, έγραψε σε δελτίο τύπου της η Ομοσπονδία Ποδηλασίας της Γαλλίας. “Για το λόγο αυτό οποιαδήποτε άσκηση ποδηλατικής, αθλητικής δραστηριότητας, ακόμα και ατομικά, απαγορεύεται προσωρινά”.

Το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης δεν απαγορεύεται – αρκεί κανείς να έχει μαζί του την απαραίτητη από την αστυνομία άδεια μετακίνησης!

 

απαγόρευσε το ποδήλατο

Δείτε επίσης

H Muc-Off παρουσιάζει την AirMach Electric Mini

Μία αυτόματη αεραντλία σε μίνι διαστάσεις Μικρή αλλά ισχυρή, η νέα μίνι ηλεκτρική τρόμπα της ...

ΔΕΗ IRONMAN® 70.3® Marathon

Ελληνική πρωτιά στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών Σε χρώματα ΔΕΗ IRONMAN® 70.3® Marathon, Greece ντύθηκε ...

28ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας Κυριακή 20 Οκτωβρίου

Ο 28ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας έχει ως σημείο αναφοράς την πλατεία Συντάγματος Ο Δήμος ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest