Home | Αρχική | Social Biking Challenge 2019: κάντε χιλιόμετρα και κερδίστε ένα ποδήλατο!
Social Biking Challenge

Social Biking Challenge 2019: κάντε χιλιόμετρα και κερδίστε ένα ποδήλατο!

Ποδηλατούμε για την Αθήνα συμμετέχουμε στην πανευρωπαϊκή δράση Social Biking Challenge!

Με το σύνθημα «Ποδηλατούμε για την Αθήνα» ξεκινά το Social Biking Challenge, τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, πρώτη ημέρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκινά φέτος πανευρωπαϊκά το Social Biking Challenge, που ξεκινά επίσημα τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί σε τρεις εβδομάδες.

Η έναρξη της δράσης συμπίπτει με την έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και έχει ως στόχο να προωθήσει τη μετακίνηση με ποδήλατο στις Ευρωπαϊκές πόλεις, αναδεικνύοντας την κοινωνική της διάσταση.

Το Social Biking Challenge προωθεί τη φυσική δραστηριότητα, τη μετακίνηση με ποδήλατο για τη δουλειά στοχεύοντας ταυτόχρονα στο να μεγαλώσει τον αριθμό των πολιτών που χρησιμοποιούν καθημερινά το ποδήλατο.

Η δράση βασίζεται στην εφαρμογή Bike Prints, που μπορεί κάποιος να κατεβάσει δωρεάν από το Google Play ή το Apple App Store. Μέσα από την εφαρμογή, ο χρήστης καταγράφει για τρεις εβδομάδες τις διαδρομές του ανταγωνιζόμενος άλλους χρήστες σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Οι συμμετέχοντες μπορούν να ποδηλατούν μόνοι ή σε ομάδες και συγκεντρώνουν πόντους ανάλογα με τα χιλιόμετρά τους. Οι πόντοι μεταφράζονται σε δώρα που, για την Αθήνα προσφέρει η εταιρεία Ν. Μανιατόπουλος ΑΕ.

Τρία στάδια, μία δράση

Η δράση Social Biking Challenge έχει τρία διαφορετικά στάδια:

Ατομικό Στάδιο

Κάθε συμμετέχοντας καταγράφει τις διαδρομές του και συγκεντρώνει πόντους αναλόγως με τα χιλιόμετρα που καλύπτει μέσα στην εβδομάδα.

 

Ζευγάρια

Κάθε συμμετέχοντας καταγράφει τις διαδρομές του και συγκεντρώνει πόντους μέσα στην εβδομάδα. Κάθε συμμετέχοντας προσκαλεί ένα φίλο ή βρίσκει έναν άλλο συμμετέχοντα (που έχει ήδη γραφτεί στην εφαρμογή) και οι δυο τους αποτελούν ένα ζευγάρι. Σε αυτό το στάδιο, οι συμμετέχοντες κερδίζουν διπλούς πόντους σαν ζευγάρι (1 χιλ=2 πόντους) και όταν ποδηλατούν μαζί συγκεντρώνουν έναν επιπλέον πόντο για κάθε χιλιόμετρο (1 χιλ=3 πόντους).

 

Ομαδικές διαδρομές 

Κάθε συμμετέχοντας καταγράφει τις διαδρομές του και συγκεντρώνει πόντους μέσα στην εβδομάδα. Στη συνέχεια προσκαλεί άλλους τρεις φίλους ή βρίσκει άλλους τρεις συμμετέχοντες προκειμένου να σχηματίσουν ομάδα. Σε αυτό το στάδιο οι συμμετέχοντες κερδίζουν επίσης bonus βαθμούς, 2 βαθμούς για κάθε χιλιόμετρο όταν ποδηλατεί μόνος του ο καθένας από την ομάδα και 3 βαθμούς για κάθε χιλιόμετρο όταν ποδηλατούν όλοι μαζί την ίδια χρονική στιγμή!

Τα βραβεία για τους συμμετέχοντες

30 βραβεία σε τοπικό επίπεδο: όσα περισσότερα χιλιόμετρα κάνει ο κάθε συμμετέχοντας, τόσους περισσότερους πόντους συγκεντρώνει και με τον τρόπο αυτό αυξάνονται και οι πιθανότητές του να κερδίσει κάποιο από τα δώρα που ορίζει ο τοπικός συντονιστής (για την Αθήνα ο τοπικός συντονιστής είναι το MBike και ο οργανισμός «Πόλεις για Ποδήλατο»).

  • 7 βραβεία για τα περισσότερα χιλιόμετρα σε κάθε πόλη
  • 1 βραβείο για τον ποδηλάτη που έχει διανύσει τα περισσότερα χιλιόμετρα
  • 2 βραβεία για το ζευγάρι που έχει τους περισσότερους bonus πόντους
  • 4 βραβεία για την ομάδα που έχει τους περισσότερους bonus πόντους

Τα 30+7 βραβεία θα δοθούν από τον Τοπικό Συντονιστή, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο κατάστημα Tsirikos Bikes και είναι μία προσφορά της εταιρείας Ν. Μανιατόπουλος ΑΕ.

 

7 ποδήλατα για τα περισσότερα χιλιόμετρα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο

  • 1 ποδήλατο για τον ποδηλάτη που θα κάνει τα περισσότερα χιλιόμετρα μέσα σε αυτή την εβδομάδα
  • 2 ποδήλατα για το ζευγάρι που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους
  • 4 ποδήλατα για την ομάδα που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους.

Αυτά τα βραβεία θα δοθούν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι σε τοπικό και προσφέρονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι εφτά νικητές σε Ευρωπαϊκό επίπεδο θα προσκληθούν (με πληρωμένα τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής) να παραλάβουν ένα συμβολικό βραβείο στην εκδήλωση του BeActive, στη Βουδαπέστη, στις 18 Οκτωβρίου 2019.

Γραφτείτε σήμερα κιόλας! Από τη Δευτέρα ξεκινάει!

H εκκίνηση για το Social Biking Challenge της Αθήνας, θα δοθεί από το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, στις 18:00.

Δείτε και τις υπόλοιπες δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στο ΚΠΙΣΝ

Δείτε επίσης

H Muc-Off παρουσιάζει την AirMach Electric Mini

Μία αυτόματη αεραντλία σε μίνι διαστάσεις Μικρή αλλά ισχυρή, η νέα μίνι ηλεκτρική τρόμπα της ...

ΔΕΗ IRONMAN® 70.3® Marathon

Ελληνική πρωτιά στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών Σε χρώματα ΔΕΗ IRONMAN® 70.3® Marathon, Greece ντύθηκε ...

28ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας Κυριακή 20 Οκτωβρίου

Ο 28ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας έχει ως σημείο αναφοράς την πλατεία Συντάγματος Ο Δήμος ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest