Home | ΝΕΑ | World Tour | Ο Froome θέλει να επιστρέψει στη δράση!

Ο Froome θέλει να επιστρέψει στη δράση!

Ο Froome ευχαριστεί το κοινό για τη συγκινητική υποστήριξη

Λίγες ημέρες μετά την επέμβαση, ο Chris Froome ευχαριστεί τους συναθλητές του της team INEOS αλλά και όλη την ποδηλατική οικογένεια για τη συγκινητική τους υποστήριξη και μοιάζει αποφασισμένος να επιστρέψει στη δράση!

Ο τέσσερις φορές νικητής του Γύρου Γαλλίας, βρίσκεται στην Πανεπιστημιακή κλινική του St Etienne, όπου και αναρρώνει ύστερα από το σοβαρό του ατύχημα την περασμένη Τετάρτη. Δείχνει όμως φανερά συγκινημένος από την ανταπόκριση του κόσμου.

«Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που μου έστειλαν τις ευχές τους μετά το ατύχημα. Είναι πραγματικά μια δύσκολη στιγμή αλλά πήρα πολύ δύναμη από την υποστήριξη και τη συμπαράσταση που δέχτηκα τις τελευταίες ημέρες. Ήταν κάτι που δεν το περίμενα…

Θα ήθελα επίσης να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην ομάδα, ειδικά δε στον γιατρό μας τον Richard Usher και το ιατρικό προσωπικό που βρίσκονται συνεχώς δίπλα μου μετά το ατύχημα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους διασώστες και όλο το προσωπικό στο νοσοκομείο της Roanne που μου έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και το χειρουργικό τμήμα της κλινικής του St Etienne που έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους.

Τους είμαι ευγνώμων. Νιώθω τυχερός που βρίσκομαι ζωντανός σήμερα και ξέρω πόσα χρωστάω στους διασώστες και το ιατρικό προσωπικό του αγώνα.

Ήταν ένα μεγάλο χτύπημα αλλά τώρα εστιάζω όλη μου την προσοχή στο να επιστρέψω. Κοιτάζω μπροστά. Έχω ακόμη αρκετό δρόμο μπροστά μου μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανάρρωσης και όλες μου οι δυνάμεις είναι στο να επιστρέψω δυνατός.

Τέλος θα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τη Michelle, τη γυναίκα μου και την οικογένειά μου. Είναι δίπλα μου συνεχώς και η αγάπη και η υποστήριξή τους είναι καθοριστική για να ξεπεράσω αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Το ατύχημα έγινε στη διάρκεια αναγνωριστικής προπόνησης πριν το τέταρτο ετάπ του Criterium du Dauphine, στη Roanne.

Σε ένα βίντεο που έχει καταγραφεί λίγα λεπτά πριν το ατύχημα, ένας συναθλητής του λέει στον Froome «δεν χρειάζεται να παίρνεις τέτοια ρίσκα Chris», καθώς ο Froome παίρνει και τα δυο χέρια από το τιμόνι για να φορέσει το τζάκετ.

Αλλά λίγα λεπτά αργότερα, ο Chris Froome παίρνει και πάλι το ένα του χέρι από το τιμόνι, αυτή τη φορά για να φυσήξει τη μύτη του και μια ριπή αέρα τον κάνει να χάσει την ισορροπία του και να καρφωθεί σε έναν τοίχο με 54 χιλιόμετρα την ώρα!

Ο Froome θα μείνει τουλάχιστον έξι εβδομάδες στο νοσοκομείο και δεν φαίνεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση το 2019. Οι γιατροί δηλώνουν όμως «χαρούμενοι» με την πρόοδό του!

Ο ίδιος ο Geraint Thomas, νικητής του Γύρου Γαλλίας το 2018, δηλώνει πως όλοι οι συναθλητές του είναι κοντά του: «Είναι τρομαχτικό αυτό που συνέβη. Είναι πάντα άσχημο να ακούς για το ατύχημα ενός συναθλητή, πόσο μάλλον όταν είναι και στενός σου φίλος» δήλωσε ο Geraint Thomas στο BBC.

«Δεν ήταν από αυτές τις πτώσεις που πέφτεις πριν το καταλάβεις. Ήταν από εκείνες τις φορές που προσπαθείς να το σώσεις. Αυτό είναι το χειρότερο γιατί έχεις το χρόνο να σκεφτείς ότι πρόκειται να χτυπήσεις σοβαρά!» δήλωσε ο Geraint Thomas.

Δείτε επίσης

H Muc-Off παρουσιάζει την AirMach Electric Mini

Μία αυτόματη αεραντλία σε μίνι διαστάσεις Μικρή αλλά ισχυρή, η νέα μίνι ηλεκτρική τρόμπα της ...

ΔΕΗ IRONMAN® 70.3® Marathon

Ελληνική πρωτιά στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών Σε χρώματα ΔΕΗ IRONMAN® 70.3® Marathon, Greece ντύθηκε ...

28ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας Κυριακή 20 Οκτωβρίου

Ο 28ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας έχει ως σημείο αναφοράς την πλατεία Συντάγματος Ο Δήμος ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest