Home | Αρχική | Alberto Contador: “Θα ήθελα να κερδίσω στο Γύρο Γαλλίας, στους Ολυμπιακούς και να σταματήσω”
Νικητής του Giro 2015

Alberto Contador: “Θα ήθελα να κερδίσω στο Γύρο Γαλλίας, στους Ολυμπιακούς και να σταματήσω”

Ο Ισπανός ποδηλάτης μιλάει στον “theguardian”

Φωτό: ANSA / Dal Zennaro – Zennaro – Peri / Giro 2015

Σε μια συνέντευξη για όλη του τη ζωή και την καριέρα, μίλησε ο Alberto Contador στην εφημερίδα “The Guardian”.

Δίνοντας λεπτομέρειες από τις πρώτες μέρες του στο άθλημα – όταν πρωτοκαβάλησε το παλιό Orbea του αδελφού του στα βουνά γύρω από το Pinto, 14 μόλις χρονών – μιλώντας για τον παιδικό του ήρωα που ήταν o Pantani αντί για τον Ισπανό Indurain αλλά και για τα σοβαρά προβλήματα της υγείας του το 2004, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με το θάνατο για πρώτη φορά.

Ο Contador είναι νικητής επτά μεγάλων γύρων ενώ δύο νίκες του έχουν αφαιρεθεί ύστερα από την καταδίκη του για “ακούσια” χρήση κλενμπουτερόλης. Βρέθηκε θετικός σε δείγμα που πάρθηκε κατά τη διάρκεια του Γύρου Γαλλίας αλλά εκείνος επέμεινε πως έφταιγε το κρέας που είχε καταναλώσει την προηγούμενη ημέρα. Βέβαια σε δείγμα που είχε παρθεί σε ισπανικά κρέατα τα τελευταία 2 χρόνια και συγκεκριμένα σε 19.431 ζώα, δεν είχε βρεθεί πουθενά ίχνος της συγκεκριμένης ουσίας. Τελικά η απόφαση της UCI, το Φεβρουάριο του 2012, ήταν “ακούσια λήψη” της ουσίας και καταδικάστηκε ως τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς. Του αφαιρέθηκαν όμως οι τίτλοι του Γύρου Γαλλίας του 2010 και του Giro 2011, κάτι που ο Contador ακόμη και σήμερα θεωρεί άδικο.

Ο Contador θεωρεί πως το σύστημα της εντατικοποίησης των ελέγχων έχει κάνει το άθλημα “πιο καθαρό” σήμερα απ’ ότι ήταν πριν 12 χρόνια. “Με το σύστημα που εφαρμόζεται τώρα και τον αριθμό των τεστ που έχουν να περάσουν μέσα στη χρονιά οι κορυφαίοι αθλητές είναι σχεδόν αυτοκτονία να προσπαθήσει κάποιος να κλέψει. Και γι’ αυτό είμαι σίγουρος πως το άθλημα είναι πλέον καθαρό τουλάχιστον στο υψηλό επίπεδο”.

Η φετινή του νίκη στο Giro – παρά τα ατυχήματα και την εξάρθρωση του ώμου του – έδειξε πως όχι μόνο ήταν σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο αλλά ξέρει και να πολεμάει. “Έβγαλα τον ώμο μου 200 μέτρα πριν τον τερματισμό και έπειτα ανέβηκα στο πόντιουμ. Πήγα να βγάλω την μπλούζα μου και ο ώμος μου βγήκε ξανά. Τότε κατάλαβα πως είχα πρόβλημα…”

Ο Ισπανός ποδηλάτης Alberto Contador της Tinkoff-Saxo team πανηγυρίζει στο podium τη νίκη του στον 98ο Giro d' Italia, 29 Mαϊου 2015. ANSA/DANIEL DAL ZENNARO
Ο Ισπανός ποδηλάτης Alberto Contador της Tinkoff-Saxo team πανηγυρίζει στο podium τη νίκη του στον 98ο Giro d’ Italia, 29 Mαϊου 2015. ANSA/DANIEL DAL ZENNARO

 

Η υπερπροσπάθειά του να κερδίσει στο Giro δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί όπως ήθελε και στο Γύρο Γαλλίας με αποτέλεσμα να τερματίσει πέμπτος πίσω από έναν εξαιρετικά δυνατό Chris Froome, ο οποίος όμως είχε με τη σειρά του να αντιμετωπίσει κάποιους “εξαγριωμένους φιλάθλους” που έφτασαν στο σημείο να τον φτύνουν και να του πετάξουν ούρα στο πρόσωπο.

“Φυσικά και λυπάμαι για τα όσα πέρασε ο Froome”, δηλώνει ο Contador. “Έκανε μεγάλη προσπάθεια στο Γύρο Γαλλίας και αυτός κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί. Και μόνο να τερματίσεις το Tour απαιτεί υπερπροσπάθεια. Φαντάσου για να το κερδίσεις κιόλας… Η ποδηλασία είναι υπέροχο άθλημα και λυπάμαι που κάποιοι μοιάζουν απλώς να θέλουν να χαλάσουν τον αγώνα. Είναι θλιβερό”.

Αναφερόμενος στον Γύρο Γαλλίας του 2016, πιστεύει πως δύο θα είναι οι αντίπαλοί του: ο Froome και ο Quintana. Ειδικά για τον Quintana, πιστεύει πως η εξέλιξή του είναι τόσο γρήγορη ώστε στο Tour του 2016 θα είναι έτοιμος να διεκδικήσει κι εκείνος τον αγώνα.

Ο Contador, στα 33 του χρόνια πια, ξέρει πως δεν θα μπορεί να “ταλαιπωρεί” για πολύ καιρό ακόμα το σώμα του, τουλάχιστον στο βαθμό που απαιτείται για το επίπεδό του. “Θα ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου όσο θα βρίσκομαι ακόμη σε υψηλό επίπεδο”, δηλώνει. “Αν είναι δυνατόν έχοντας κερδίσει το Tour. Νομίζω πως το 2016 θα είναι η τελευταία μου χρονιά ως επαγγελματίας αθλητής αλλά αν έχω κάποιο ατύχημα ή κάτι με εμποδίσει να βρεθώ στο επίπεδο που θα ήθελα, θα προσπαθήσω ακόμη μια χρονιά. Θα ήταν υπέροχο να κερδίσω τον Γύρο Γαλλίας, να τρέξω στους Ολυμπιακούς και να τερματίσω χαρούμενος την καριέρα μου”.

Την πλήρη συνέντευξη του Alberto Contador μπορείτε να διαβάσετε στο «the guardian». 

Δείτε επίσης

H Muc-Off παρουσιάζει την AirMach Electric Mini

Μία αυτόματη αεραντλία σε μίνι διαστάσεις Μικρή αλλά ισχυρή, η νέα μίνι ηλεκτρική τρόμπα της ...

ΔΕΗ IRONMAN® 70.3® Marathon

Ελληνική πρωτιά στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών Σε χρώματα ΔΕΗ IRONMAN® 70.3® Marathon, Greece ντύθηκε ...

28ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας Κυριακή 20 Οκτωβρίου

Ο 28ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας έχει ως σημείο αναφοράς την πλατεία Συντάγματος Ο Δήμος ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest