Site icon mbike.gr

Τα πιο ποθητά ποδήλατα του 2019 ανά κατηγορία

ποδήλατα

11 ποδήλατα που «καίνε»!

To MBike επιλέγει τα πιο ποθητά, κατά τη γνώμη και το γούστο μας, ποδήλατα της νέας χρονιάς που έρχεται, ένα σε κάθε κατηγορία.

Λατρεύουμε το ποδήλατο! Σε κάθε του μορφή, είτε πρόκειται για δρόμο, είτε για βουνό ή και για τα δύο μαζί. Και γνωρίζουμε πολύ καλά πως ένα ποδήλατο δεν είναι ποτέ αρκετό… Σε έναν ιδανικό κόσμο θα θέλαμε να έχουμε (τουλάχιστον) 11 στην κατοχή μας, ένα ανά κατηγορία. Δείτε ποια είναι αυτά για το 2019:

 

Argonaut Road Disc – Road Racing
Ω ναι! Η λίστα ξεκινάει με… ποίημα από τα βάθη της Αμερικής. Το Argonaut Road φόρεσε δισκόφρενα και αποτελεί, όχι μόνο για το 2019 αλλά και για τα επόμενα χρόνια που θα έρθουν, το πιο ποθητό ποδήλατο δρόμου κατηγορίας Racing. Χειροποίητο, με δυνατότητα επιλογής custom γεωμετρίας και βαφής, πανάκριβο και μοναδικό!

Cervelo S5 Disc – Road Aero
«A game changer»! Το νέο S5 μπορεί να άργησε λίγο αλλά ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα της κατηγορίας Aero με πρωτοποριακή σχεδίαση, εμπνευσμένη από το χρονομετρικό μοντέλο P5X. Αντικαθιστά ένα από τα πιο γρήγορα και άκαμπτα πλαίσια του World Tour, κερδίζοντας τις εντυπώσεις τόσο με την εμφάνισή του όσο και με τις επιδόσεις που υπόσχεται…

Bianchi Infinito CV Disc – Road Endurance
Πλήρως ανανεωμένο και «δισκοφρενάτο» το νέο Infinito CV Disc ξεχωρίζει τόσο με τη σχεδίασή του όσο και με την εφαρμογή της διαστημικής τεχνολογίας CV η οποία έχει την ιδιότητα να ακυρώνει σε μεγάλο ποσοστό τους κραδασμούς που αναπτύσσονται από το οδόστρωμα, μειώνοντας την κόπωση των μυών του αναβάτη και προσδίδοντας αυξημένο έλεγχο, ειδικά σε κακοτράχαλους δρόμους και λιθόστρωτα τμήματα.  

S-Works Shiv Disc – Triathlon
Από όποια μεριά και να το κοιτάξεις, το νέο S-Works Shiv Disc «προκαλεί» και κερδίζει τις εντυπώσεις. Απαλλαγμένο από τους κανονισμούς της UCI, έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για αγώνες τριάθλου μεγάλων αποστάσεων δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους αποθηκευτικούς χώρους, την προσαρμοστικότητα, την ευχρηστία και φυσικά την αεροδυναμική απόδοση. 

Pinarello Grevil+ – Gravel
Κατασκευασμένο για να μπορεί να πηγαίνει γρήγορα παντού, το νέο μοντέλο της Pinarello ξεχωρίζει με την εντυπωσιακή του σχεδίαση που αναδεικνύει την υπεροχή του ιταλικού ντιζάιν. Κάθε πτυχή του πλαισίου και του πιρουνιού εντυπωσιάζει με το τελικό σχήμα να έχει επιλεγεί ώστε να συνδυάζει την υψηλή αισθητική με την αεροδυναμική απόδοση και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που απαιτεί ένα ποδήλατο της κατηγορίας Gravel. 

Kona Super Jake – Cyclocross
Βαμμένο στα χρώματα του αγωνιστικού ποδηλάτου του Kerry Werner, το Super Jake αποτελεί μία από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις στην κατηγορία cyclocross για το 2019. Διαθέτει την κατάλληλη γεωμετρία και τα κατάλληλα περιφερειακά εξαρτήματα ώστε να προσφέρει αγωνιστικές επιδόσεις και έντονες στιγμές διασκέδασης στον αναβάτη του.     

Cannondale F-Si Hi Mod WC – MTB XC
Είναι γνωστό πως το mtb αποτελεί αμερικανική υπόθεση, όπως είναι ακόμα πιο γνωστό πως η Cannondale γνωρίζει το αντικείμενο πολύ καλά, ειδικά όταν πρόκειται για πανάλαφρα και αγωνιστικά ποδήλατα XC. Αυτό που κάνει το νέο μοντέλο XC της Cannondale ξεχωριστό και ποθητό δεν είναι τόσο η κατασκευή του πλαισίου όσο το νέο Lefty OCHO, το πιο εξελιγμένο μπροστινό της παγκόσμιας αγοράς για χρήση XC!

YETI SB130 – MTB Trail
Το SB130 αποτελεί το τελευταίο δημιούργημα της YETI και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα με τα πιο ποθητά ποδήλατα για το 2019. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την εφαρμοζόμενη τεχνολογία Switch Infinity στο μοχλικό του πλαισίου, η οποία αποτελεί πατέντα και προσδίδει στο ποδήλατο εξαιρετικά «anti-squat» χαρακτηριστικά και απόδοση ως προς το πεταλάρισμα και τη λειτουργία της ανάρτησης – προς το τέλος της διαδρομής της.  

Scott Ransom 900 Tuned – MTB Enduro
Σχεδόν 13 χρόνια μετά την παρουσίαση της πρώτης έκδοσης, το Ransom επιστρέφει για να ταράξει ξανά τα νερά της mtb βιομηχανίας. Με 170 χιλιοστά διαδρομής εμπρός και πίσω, μοντέρνα γεωμετρία και την πιο ανθεκτική carbon κατασκευή που έχει δημιουργήσει η SCOTT μέχρι σήμερα, το νέο Ransom αποτελεί ένα ολοκληρωμένο ποδήλατο κατηγορίας Enduro, το οποίο υπόσχεται απόδοση που στην κατάβαση παραπέμπει σε ποδήλατο κατηγορίας DH. 

Intense M29 – MTB DH
Το νέο δημιούργημα του Jeff Steber σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό και τα μάτια γουρλωμένα! Full carbon monocoque κατασκευή για το εμπρόσθιο και οπίσθιο τρίγωνο και γεωμετρία βγαλμένη από τα βάθη της WC DH σκηνής, προσαρμοσμένη σε 29άριδες τροχούς για οδήγηση δίχως όρια… (φέρτε μου το fullface!)

BMC Alpenchallenge AMP City Ltd – Urban/City
Ποδήλατο πόλης στην εποχή μας και να μην έχει ηλεκτρική υποβοήθηση δεν «λέει» καθόλου… Ένα μοντέρνο city bike διαθέτει ηλεκτρική υποβοήθηση, ενσωματωμένα φώτα, λασπωτήρες και υδραυλικά δισκόφρενα. Τώρα όταν προσθέσεις σε αυτά carbon πλαίσιο και σχεδίαση υψηλής αισθητικής, τότε το ποδήλατο γίνεται υπέρ μοντέρνο και άκρως ποθητό! Ακριβώς όπως το Alpenchallenge AMP City Ltd της ελβετικής BMC.

Exit mobile version