Home | ΝΕΑ | ΕΛΛΑΔΑ | Συνεργασία UCI και Discovery για το World League
Picture by Simon Wilkinson/SWpix.com - 01/03/2020 Cycling UCI 2020 Track Cycling World Championships Berlin Germany - UCI and Discovery Eurosport Events press conference today in Berlin - UCI President David Lappartient and Andrew GEORGIOU Eurosport CEO

Συνεργασία UCI και Discovery για το World League

H UCI και η Discovery συνεργάζονται για την προώθηση του World League της ποδηλασίας Πίστας

Μετά τη δημιουργία ενός νέου circuit για την ποδηλασία πίστας από τη Διεθνή ποδηλατική ομοσπονδία (UCI) στις 26 Σεπτεμβρίου 2019, η UCI και η Discovery παρουσίασαν το νέο World League Ποδηλασίας Πίστας (UCI Track Cycling World League), το οποίο θα κάνει πρεμιέρα τη σεζόν 2021-22.

Με την εμβάθυνση της μακροχρόνιας σχέσης με την UCI, η Discovery θα αξιοποιήσει την παγκόσμια εμβέλειά της, τις εκτεταμένες πλατφόρμες μέσων ενημέρωσης και την τεχνογνωσία προώθησης για να βοηθήσει στην προώθηση της ποδηλασίας σε όλο τον κόσμο.

Βάσει της συμφωνίας που υπογράφηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας του Βερολίνου το 2020, η διοίκηση, η παραγωγή και η διανομή της νέας UCI Series θα ανατεθούν στο Global Cycling Network (GCN) σε συνεργασία με το τμήμα προώθησης εκδηλώσεων του Eurosport, Eurosport Events, για αρχική περίοδο οκτώ ετών. Η συνεργασία θα εξασφαλίσει εκτεταμένη διεθνή προβολή για το νέο UCI Track Cycling World League μέσω των καναλιών Discovery και των πλατφορμών, όπως το Eurosport, τον νούμερο ένα αθλητικό προορισμό στην Ευρώπη και το GCN, νούμερο ένα στον κόσμο.

Αυτή η νέα διοργάνωση έχει μία σύντομη, δυναμική και ελκυστική δομή που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες της τηλεόρασης αλλά και τις προσδοκίες των τηλεθεατών. Στόχος είναι να κάνει την ποδηλασία πίστας περισσότερο προσιτή και να ανοίξει έναν νέο ορίζοντα θεατών που τους αρέσει το θέαμα, σε ένα άθλημα υψηλής ποιότητας.

Το πρόγραμμα της νέας λίγκας της UCI προβλέπει τέσσερις αγώνες Ανδρών και Γυναικών: ατομικό σπριντ, κεϊρίν, αγώνας αποκλεισμού και σκρατς. Η 1η σεζόν θα διαρκέσει από τον Νοέμβριο του 2021 έως τον Φεβρουάριο του 2022, αμέσως μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας του 2021 και θα αποτελείται από 6 γύρους, με διάρκεια περίπου δύο ωρών ο καθένας.

Οι εννιά πρώτοι σε κάθε ένα από τα τέσσερα αυτά αγωνίσματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, θα κερδίσουν αυτομάτως τη συμμετοχή τους στη νέα διοργάνωση. Εάν ίδιοι αθλητές βρίσκονται στην 1η εννιάδα δύο ή περισσότερων αγωνισμάτων, η UCI θα παραχωρήσει wildcards, ώστε να συμπληρωθούν οι κενές θέσεις.

Οι συμμετέχοντες θα φορούν φανέλες εμπνευσμένες από τις σημαίες των χωρών τους, ενώ οι νέοι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές θα φορούν τις φανέλες στα χρώματα της ίριδας.

Η νέα World League της ποδηλασίας πίστας θα:

  • – Επιτρέπει στους συμμετέχοντες να μαζέψουν βαθμούς για τη γενική κατάταξη της UCI, σύμφωνα με τη βαθμολογική κλίμακα που χρησιμοποιείται στα παγκόσμια πρωταθλήματα.
  • – Επιτρέπει στους ποδηλάτες που θα καταλάβουν τις τρεις πρώτες θέσεις, σε κάθε αγώνισμα της τελικής κατάταξης της διοργάνωσης να προκριθούν ατομικά, στο αντίστοιχο αγώνισμα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος (μόνο εάν η χώρα τους δεν έχει προκριθεί).
  • – Επιτρέπει στους ποδηλάτες να διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα, εκτός των μπόνους συμμετοχής.

Το 2021 το καλεντάρι της UCI αναμένεται να δομηθεί γύρω από τις παρακάτω μεγάλες διοργανώσεις:

  • – Το Nations Cup αποτελείται από 3 γύρους και διεξάγεται μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου.
  • – Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα διεξάγεται τον Οκτώβριο, αμέσως μετά το Nations Cup
  • – Η νέα World League θα διεξαχθεί από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο.

Ο πρόεδρος της UCI, David Lappartient, δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος και ευτυχισμένος που θα έχουμε στο πλευρό μας την Discovery, στην παρουσίαση και προώθηση της νέας παγκόσμιας λίγκας της ποδηλασίας πίστας.

Η αναγνωρισμένη τεχνογνωσία στους τομείς της οργάνωσης, της τηλεοπτικής παραγωγής και της ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης θα συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη και την ελκυστικότητα της ποδηλασίας.»

«Με αυτό το νέο σιρκουί της UCI, το άθλημα θα έχει ένα συμπαγές και ελκυστικό ετήσιο καλεντάρι, το οποίο προσφέρει ποικιλία τόσο στο νέο κοινό όσο και στους παραδοσιακούς φίλους της ποδηλασίας.

Με τη βοήθεια των συνεργατών μας θα μεγαλώσουμε την απήχηση της ποδηλασίας πίστας, η οποία ανήκει στο καλεντάρι των Ολυμπιακών Αγώνων από τους πρώτους της σύγχρονης εποχής, το 1896.»

Ο πρόεδρος του Eurosport και Global Sports Rights & Sports Marketing Solutions, Andrew Georgiou, τόνισε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που εμβαθύνουμε τη μακροχρόνια σχέση μας με την UCI και πηγαίνουμε ακόμη παραπέρα, ώστε να γιγαντώσουμε το άθλημα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το Eurosport Events αποτελεί μία όλο και πιο σημαντική στρατηγική προσφορά στην επιχείρησή μας, παρέχοντας στους κατόχους δικαιωμάτων την ευκαιρία να οικοδομήσουν και να ενισχύσουν τα γεγονότα τους παγκοσμίως.»

«Η συνεργασία με την UCI καταδεικνύει ποια είναι η κλίμακα και η τεχνογνωσία της ευρύτερης οικογένειας της Discovery, που προσφέρει στους συνεργάτες της στον αθλητισμό, προσφέροντας ταυτόχρονα εξαιρετικά τοπικό περιεχόμενο στην ευρύτερη γκάμα τηλεθεατών, καθώς και ασυναγώνιστη εμπειρία και ανάλυση από τους καλύτερους σχολιαστές.

Συνδυάζοντας αυτή τη δύναμη στην ποδηλασία με την προωθητική τεχνογνωσία του Eurosport Events και την παγκόσμια κλίμακα των καναλιών και των πλατφορμών της Discovery, συμπεριλαμβανομένων των Eurosport και GCN.

Είμαστε σίγουροι ότι θα οδηγήσουμε την UCI Track Cycling World League σε τεράστια επιτυχία ως το «Σπίτι των Ολυμπιακών Αγώνων» στην Ευρώπη, η Discovery και το Eurosport θα συνεχίσουν δίπλα στους πρωταθλητές ποδηλασίας οι οποίοι θα είναι τα αστέρια του αθλήματος στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024 στο Παρίσι.»

Το Eurosport έχει πρωτοπορήσει στην κάλυψη ποδηλασίας για εκατομμύρια παθιασμένους φίλους του αθλήματος σε όλο τον κόσμο, μεταδίδοντας το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για περισσότερα από 25 χρόνια.

Με πάνω από 2.500 ώρες κάλυψης για 200 ημέρες ζωντανής ποδηλασίας από περισσότερα από 110 επαγγελματικά γεγονότα, το Eurosport εδραιώνεται σταθερά ως το «Σπίτι της Ποδηλασίας» στην Ευρώπη και ενισχύει τη θέση του με την πλήρη ενσωμάτωση της εμπειρίας και των ταλέντων του GCN στην κάλυψη και το περιεχόμενο.

Το Eurosport προσφέρει στους φιλάθλους, το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο ποδηλατικών διοργανώσεων στον πλανήτη, προσφέροντας ποιοτικό ποδηλατικό περιεχόμενο απευθείας στους οπαδούς, ό,τι κι αν επιλέγουν να παρακολουθήσουν.

Το GCN είναι μέρος του Play Sports Group, του οποίου το εμπορικό σήμα εξυπηρετεί 8,2 εκατομμύρια φιλάθλους και φθάνει τα 100 εκατομμύρια μηνιαίους θεατές.

Το GCN, που ξεκίνησε το 2013, κέρδισε γρήγορα τη φήμη για τη δημιουργία πρωτοποριακού, ψηφιακού περιεχομένου που συνδυάζει την αγάπη του ποδηλάτου με την εξειδικευμένη ανάλυση και την απαράμιλλη πρόσβαση σε επαγγελματίες ποδηλάτες.

Έχει δημιουργήσει μια κοινότητα σχεδόν δύο εκατομμυρίων παθιασμένων συνδρομητών στο YouTube, προσφέροντας περιεχόμενο απευθείας στο κοινό μέσω smartphone, υπολογιστή, tablet ή τηλεόραση, για κατανάλωση οποτεδήποτε και οπουδήποτε. Η Discovery απέκτησε πλειοψηφικό μερίδιο στο Play Sports Group τον Ιανουάριο του 2019.

Picture by Simon Wilkinson/SWpix.com – 01/03/2020 Cycling UCI 2020 Track Cycling World Championships Berlin Germany
– UCI and Discovery Eurosport Events press conference today in Berlin – UCI President David Lappartient and Andrew GEORGIOU Eurosport CEO

Δείτε επίσης

ΔΕΗ IRONMAN® 70.3® Marathon

Ελληνική πρωτιά στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών Σε χρώματα ΔΕΗ IRONMAN® 70.3® Marathon, Greece ντύθηκε ...

28ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας Κυριακή 20 Οκτωβρίου

Ο 28ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας έχει ως σημείο αναφοράς την πλατεία Συντάγματος Ο Δήμος ...

Tadej Pogacar rainbow jersey

Κεντώντας το ζέρσεϊ του Tadej…

O Tadej Pogacar ξαναγράφει ιστορία και πλέον θα αγωνίζεται με τα ουράνιο τόξο του Παγκόσμιου ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest