Home | Αρχική | Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ανδρών – γυναικών 2019
Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ανδρών – γυναικών 2019

Μια διαδρομή μόνο για δυνατούς!

Το τριήμερο 28, 29 και 30 Ιουνίου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ανδρών και γυναικών 2019 πραγματοποιείται στο Κατσιμίδι.

Με τη συμμετοχή περίπου 100 ανδρών και 20 γυναικών θα ξεκινήσει την Παρασκευή 28 Ιουνίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου. Οι φίλοι της ποδηλασίας δρόμου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα αγωνίσματα και της ατομικής χρονομέτρησης αλλά και της αντοχής, καθώς οι αγώνες είναι σχετικά κοντά στην Αθήνα και η πρόσβαση εύκολη για όλους.

Φωτό: Πέτρος Γκότσης

Παρασκευή 28 Ιουνίου
Από τις 12:0 ως τις 14:00 θα γίνει ο έλεγχος των δελτίων και το τεχνικό συνέδριο.

Στις 16:00 θα ξεκινήσει ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης 20 χλμ. των γυναικών και στις 16:30 ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης 40 χλμ. των ανδρών.

Η διαδρομή των γυναικών, σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΟΠ, είναι Δερβενοχώρια, Σκούρτα, Πύλη, διαστ. Δάφνης – Δαφνούλας, επιστροφή Σκούρτα.

Η διαδρομή των ανδρών είναι αντίστοιχη αλλά γίνεται 2 φορές.

Σάββατο 29 Ιουνίου
Στις 17:00 θα ξεκινήσει ο αγώνας αντοχής γυναικών 88 χιλιομέτρων με εκκίνηση και τερματισμό των Β’ Είσοδο Αγ. Τριάδας.

Στις 20:00 περίπου υπολογίζεται να γίνουν οι απονομές επάθλων τόσο για την αντοχή όσο και για την ατομική χρονομέτρηση.

 

Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου
Ένας σκληρός αγώνας αντοχής

Κυριακή 30 Ιουνίου
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 09:00 για τη διαδρομή των 154 χιλιομέτρων, με εκκίνηση από τον Αυλώνα και τερματισμό στη Β΄ Είσοδο Αγ. Τριάδας της Ιπποκρατείου Πολιτείας.

Οι απονομές αναμένεται να γίνουν περίπου στις 13:40.

Δείτε εδώ τη λίστα των συμμετεχόντων.

Μια διαδρομή μόνο για δυνατούς!

Για τον αγώνα αντοχής έχει επιλεγεί μια από τις πιο δύσκολες διαδρομές – περίπου η ίδια που είχε πραγματοποιηθεί στο Πανελλήνιο του 2007 – και σίγουρα μια διαδρομή που δεν μπορείς να “κρυφτείς”. 

Οι κλίσεις και τα υψομετρικά είναι τέτοια που ένα είναι βέβαιο: ο πιο “δυνατός και πιο άξιος” θα είναι ο φετινός πρωταθλητής Ελλάδος. Ίσως μάλιστα η δυσκολία της διαδρομής ήταν για αρκετούς λόγος να αποφασίσουν να μην τρέξουν στο φετινό Πανελλήνιο και να έχουμε σχετικά μειωμένες συμμετοχές.

 

πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου 

Τα προβλήματα που θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι αθλητές θα είναι η ζέστη και η δυσκολία της διαδρομής. Ο αγώνας θα είναι, όπως είπαμε ήδη, σκληρός και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς είναι από εκείνες τις διαδρομές όπου η τύχη και η τακτική δεν παίζουν ρόλο. Ρόλο παίζει μόνο η δύναμη, η καλή προετοιμασία και η εξαιρετική φόρμα.

Τα φαβορί του αγώνα αντοχής ανδρών είναι οι Ηλίας, Φαραντάκης, Μπούγλας, Τζωρτζάκης και Καστραντάς – με τη διαδρομή ίσως να ταιριάζει καλύτερα στον Ηλία και τον Φαραντάκη.

Από τις γυναίκες, τα φαβορί θα λέγαμε πως είναι η Μηλάκη και η Φασόη.

Το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου είναι μια ευκαιρία για τους φίλους της ποδηλασίας δρόμου από την Αθήνα (τον μισό πληθυσμό της Ελλάδας δηλαδή…) να ζήσουν από κοντά έναν δύσκολο και σκληρό αγώνα. Ο χώρος διεξαγωγής του, τόσο κοντά στην Αθήνα, τον καθιστά ιδιαίτερα προσιτό για όλους και, κατά τη γνώμη μας, το πιο ενδιαφέρον σημείο για να παρακολουθήσει κάποιος τον αγώνα είναι το σημείο του τερματισμού, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. 

Δείτε επίσης

H Muc-Off παρουσιάζει την AirMach Electric Mini

Μία αυτόματη αεραντλία σε μίνι διαστάσεις Μικρή αλλά ισχυρή, η νέα μίνι ηλεκτρική τρόμπα της ...

ΔΕΗ IRONMAN® 70.3® Marathon

Ελληνική πρωτιά στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών Σε χρώματα ΔΕΗ IRONMAN® 70.3® Marathon, Greece ντύθηκε ...

28ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας Κυριακή 20 Οκτωβρίου

Ο 28ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας έχει ως σημείο αναφοράς την πλατεία Συντάγματος Ο Δήμος ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest