Home | ΝΕΑ | World Tour | Ο Chris Froome στο χειρουργείο ύστερα από σοβαρό ατύχημα
Chris Froome ατύχημα

Ο Chris Froome στο χειρουργείο ύστερα από σοβαρό ατύχημα

Χάνει τον Γύρο Γαλλίας ο Chris Froome

O κορυφαίος βρετανός ποδηλάτης βρίσκεται στο χειρουργείο ύστερα από ατύχημα, με μεγάλη ταχύτητα, που του προκάλεσε πολλαπλά κατάγματα.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής της Team Ineos, sir David Brailsford, ο Froome σήκωσε το χέρι του από το τιμόνι για να φυσήξει τη μύτη του, καθώς ποδηλατούσε – όπως υπολογίζεται – με περίπου 65 χλμ/ώρα και μια ξαφνική ριπή αέρα τον έκανε να χάσει την ισορροπία του και να πέσει επάνω σε τοίχο!

Και μπορεί στην ποδηλασία να είμαστε… συνηθισμένοι να ακούμε για σοβαρά ατυχήματα, με υψηλές ταχύτητες και να τα αντιμετωπίζουμε σαν κάτι αναμενόμενο, αλλά όλα δείχνουν πως στη συγκεκριμένη περίπτωση βρισκόμαστε μπροστά σε κάτι σημαντικά σοβαρότερο.

Ο Chris Froome, 34 ετών σήμερα, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του St Etienne με ελικόπτερο, όπου ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το χειρουργείο.

O γιατρός της ομάδας, Richard Usher δήλωσε: “Ο Chris Froome μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Roane για εξετάσεις όπου διαπιστώθηκαν σοβαρά κατάγματα στον δεξί μηρό, τον αγκώνα και τα πλευρά. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του St Etienne”.

Σε συνέντευξή του στο Radio 5, o Brailsford είπε: “Έπρεπε να μπει αμέσως στο χειρουργείο για να είναι σίγουροι οι γιατροί πως σε αυτό το πρώτο στάδιο όλα γίνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι μια κατάσταση που βρίσκεται σε εξέλιξη και είμαστε όλοι ανήσυχοι. Ο Chris δεν είναι καλά. Έχει πολλαπλά κατάγματα, σε διάφορα σημεία. Ήταν ένα άσχημο ατύχημα”.

Το ατύχημα έγινε κατά τη διάρκεια σύντομης προπόνησης πριν το τέταρτο ετάπ του Criterium du Dauphine. O Froome ποδηλατούσε μαζί με τον Wouter Poels, επίσης της Ineos Team, όταν ξαφνικά, χάνοντας την ισορροπί του χτύπησε επάνω σε έναν τοίχο, δίπλα σε ένα παρκαρισμένο ασθενοφόρο!

Εξηγώντας αναλυτικά τη σκηνή ο Brailsford δήλωσε: “Μόλις είχαν κατέβει από μια τεχνική κατηφόρα και είχαν βρεθεί σε ένα σχεδόν επίπεδο κομμάτι, με σπίτια δεξιά και αριστερά. Ο Chris θεώρησε το σημείο κατάλληλο κι έκανε σήμα στον Wout πως ήθελε να καθαρίσει τη μύτη του.  Πήρε το χέρι του από το τιμόνι και τότε μια ριπή αέρα χτύπησε τον μπροστινό του τροχό, τον έκανε να χάσει την ισορροπία του και βρέθηκε με πολλά χιλιόμετρα πάνω στον τοίχο ενός σπιτιού. Όταν είδαμε το Garmin του, διαπιστώσαμε πως βρέθηκε από τα 54 χλμ/ώρα στο μηδέν.»

Άρα υπολογίζεται πως πρέπει να πήγαινε με 60-65 χιλιόμετρα λίγο πριν γίνει το ατύχημα.

O Chris Froome χάνει τον Γύρο Γαλλίας

Ο Froome φέτος θα προσπαθούσε να ισοφαρίσει το ρεκόρ της νίκης 5 τίτλων στον Γύρο Γαλλίας, που φέτος ξεκινά από τις Βρυξέλλες στις 6 Ιουλίου αλλά η συμμετοχή του πλέον θεωρείται αδύνατη. Ήδη από την εμφάνισή του στο Criterium du Dauphine, φαινόταν πως βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση και όλες οι πιθανότητες ήταν υπέρ του σχετικά με μια επικείμενη νίκη στον Γύρο Γαλλίας.

Όλη η προσοχή της ομάδας είναι τώρα στραμμένη στην υγεία του. H σύζυγός του η Michelle, πήρε αμέσως αεροπλάνο για να βρεθεί κοντά του.

“Αντί να βάλει όλες του τις δυνάμεις για το Tour, τώρα πρέπει να βάλει όλες του τις δυνάμεις για να γίνει πάλι καλά”, δήλωσε ο Brailsford και πρόσθεσε: “Μόλις είχε επιστρέψει από την Τενερίφη όπου δούλεψε πολύ σκληρά κι έκανε τεράστιες θυσίες για να είναι έτοιμος να κερδίσει φέτος τον Γύρο Γαλλίας. Ήταν ήδη σε εξαιρετική κατάσταση και έτοιμος για τον αγώνα που τόσο αγαπάει”.

«Ο Chris Froome βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο χειρουργείο, σας παρακαλώ να τον σκέφτεστε», τουίταρε πριν λίγο η γυναίκα του, η Michelle.

Δείτε επίσης

H Muc-Off παρουσιάζει την AirMach Electric Mini

Μία αυτόματη αεραντλία σε μίνι διαστάσεις Μικρή αλλά ισχυρή, η νέα μίνι ηλεκτρική τρόμπα της ...

ΔΕΗ IRONMAN® 70.3® Marathon

Ελληνική πρωτιά στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών Σε χρώματα ΔΕΗ IRONMAN® 70.3® Marathon, Greece ντύθηκε ...

28ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας Κυριακή 20 Οκτωβρίου

Ο 28ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας έχει ως σημείο αναφοράς την πλατεία Συντάγματος Ο Δήμος ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest