Site icon mbike.gr

Οι νέες τάσεις στα ποδήλατα δρόμου για το 2018

Για να είσαι «up to date»!

Είτε μας αρέσει είτε όχι τα ποδήλατα δρόμου αλλάζουν… Κάθε χρόνο οι εταιρείες πιέζουν τα όρια τόσο σχεδιαστικά όσο και τεχνολογικά στοχεύοντας από τη μια στη βελτίωση της οδηγικής εμπειρίας και από την άλλη στην αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Για το 2018 ένα ποδήλατο δρόμου για να μην είναι «passe» θα πρέπει να ακολουθεί πιστά, αν όχι όλες, μερικές από τις παρακάτω τάσεις:

1. Δισκόφρενα παντού!

 

Μπορεί στο World Tour ακόμα να το ψάχνουν και οι παθιασμένοι αναβάτες με την αγωνιστική σκηνή να μην έχουν ακόμα πειστεί, εξαιτίας αυτού, για τα πλεονεκτήματα τους όμως τα δισκόφρενα αποτελούν το νέο στάνταρ στην ποδηλασία δρόμου με τις εταιρείες να εξοπλίζουν για το 2018 και τα αεροδυναμικής σχεδίασης μοντέλα τους με υδραυλικά δισκόφρενα.
Όπως λέει και το σλόγκαν: «Ride Faster. Stop Faster».

2. Τροχοί carbon tubeless

 

Η χρήση των δισκοφρένων επιτρέπει στις εταιρείες κατασκευής τροχών να εξελίξουν τα νέα τους μοντέλα με carbon στεφάνια που να είναι συμβατά με ελαστικά tubeless. Σχεδόν όλες οι εταιρείες έχουν στην γκάμα τους για το 2018 τροχούς carbon tubeless ready.
Παράλληλα και οι κορυφαίες εταιρείες κατασκευής ελαστικών εξελίσσουν μοντέλα tubeless για ποδήλατα δρόμου με μόνη απούσα, προς το παρόν, τη γερμανική Continental.

3. Ενιαίο κόκπιτ

 

Η αεροδυναμική σχεδίαση αποτελεί σταθερή τάση τα τελευταία χρόνια στα ποδήλατα δρόμου. Για τη νέα χρόνια πολλές εταιρείες εξοπλίζουν τα ποδήλατα τους με ενιαίο κόκπιτ το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις δρομολογεί τα καλώδια στο εσωτερικό του και στο εσωτερικό του head tube ενισχύοντας την αισθητική και την αεροδυναμική απόδοση – προσθέτοντας ταυτόχρονα και στην ακαμψία.

4. Ηλεκτρική υποβοήθηση

 

Αν και δεν είμαστε «fans» της ηλεκτρικής υποβοήθησης στα ποδήλατα δρόμου (την ιδρώνουμε τη φανέλα) δεν μπορούμε να παραλείψουμε τη νέα τάση που ακολουθούν αρκετές εταιρείες για το 2018, εκ των οποίων και ιστορικά ονόματα του χώρου όπως η Bianchi και η Pinarello.
Με την μπαταρία και το μοτέρ να ενσωματώνονται ομοιόμορφα στο down tube και το συνολικό βάρος να κυμαίνεται σε λογικά για τα δεδομένα επίπεδα, τα ποδήλατα δρόμου με ηλεκτρική υποβοήθηση αποτελούν ιδανική επιλογή για αναβάτες που δεν έχουν τη φυσική κατάσταση και θέλουν να απολαύσουν ανηφορικές διαδρομές και να μείνουν περισσότερη ώρα επάνω στη σέλα.

Exit mobile version