Site icon mbike.gr

Η Εθνική Στρατηγική για το ποδήλατο είναι έτοιμη για διαβούλευση

Εθνική στρατηγική ποδήλατο

Φωτό: MBike

Κάτι που πολλά χρόνια περιμέναμε γίνεται πραγματικότητα: Εθνική Στρατηγική για το ποδήλατο

 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η ανάπτυξη της χρήσης του ποδηλάτου αποκτά Εθνική Στρατηγική, όπως αυτή εκπονήθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η Εθνική στρατηγική για το ποδήλατο του ΥΠΕΝ αφορά την περίοδο 2020 – 2030 και ήδη βρίσκεται προς διαβούλευση στα συναρμόδια υπουργεία.

 

Οι βασικοί στόχοι της Εθνικής Στρατηγικής για το Ποδήλατο

Η Εθνική Στρατηγική βασίζεται σε διεθνείς πρακτικές αλλά και στις ανάγκες της χώρας όσον αφορά το ποδήλατο και τη βιώσιμη κινητικότητα και ανάμεσά τους περιλαμβάνονται:

Η Εθνική Στρατηγική για το Ποδήλατο προσβλέπει στην ενίσχυση της χρήσης του ποδηλάτου -που αποτελεί βασικό πυλώνα της βιώσιμης κινητικότητας μαζί με τη δημόσια συγκοινωνία και το περπάτημα- αφενός για τη βελτίωση της υγείας των πολιτών, τη μείωση αέριων ρύπων και θορύβου και αφετέρου για την ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών του δημόσιου χώρου των πόλεων και οικισμών της χώρας.

Η Εθνική Στρατηγική για το Ποδήλατο εναρμονίζεται :

• με τους παγκόσμιους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs),
• με τις πολιτικές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας,
• με τις πρόσφατες κατευθύνσεις για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή της ΕΕ,
• με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας.

Μετά το πέρας της διαβούλευσης με τα συναρμόδια υπουργεία, η Εθνική Στρατηγική για το Ποδήλατο θα τεθεί σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και πολίτες.

Είμαστε σε αναμονή περισσότερων πληροφοριών από το ΥΠΕΝ σχετικά με τις λεπτομέρειες του σχεδίου για να σας τις μεταφέρουμε.

 

Exit mobile version