Site icon mbike.gr

Δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στο ΚΠΙΣΝ

Το ΚΠΙΣΝ μας προσκαλεί να γιορτάσουμε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Το ΚΠΙΣΝ συμμετέχει φέτος για δεύτερη φορά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας αναδεικνύοντας το ρόλο του ποδηλάτου ως μέσο απαραίτητο, προσιτό και πολυδιάστατο στη διαδικασία προς την αλλαγή των καθημερινών συνηθειών μετακίνησης των πολιτών στις σύγχρονες πόλεις.

Για το λόγο αυτό παρουσιάζει τέσσερις διαφορετικές εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο να αναδείξουν το ρόλο του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης και αναψυχής ταυτόχρονα.

Να παρουσιάσουν παραδείγματα και καλές πρακτικές από άλλες χώρες, να αναδείξουν τη σημασία και τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρικού ποδηλάτου στην πορεία ανάπτυξής του ως μέσο μετακίνησης, να τονίσουν τις προοπτικές του ποδηλατικού τουρισμού για την οικονομία της χώρας αλλά και να δώσουν πρακτικές συμβουλές που θα βελτιώσουν την καθημερινή εμπειρία όσων ήδη επιλέγουν το ποδήλατο στη ζωή τους.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας αποτελεί έναν θεσμό της ΕΕ που γιορτάζεται σε περισσότερες από 2.000 πόλεις σε όλη την Ευρώπη!

1. Οι πρεσβείες μας ξεναγούν στις χώρες τους με όχημα το ποδήλατο 

Τα πρώτα βήματα του ποδηλάτου, μεγάλες εφευρέσεις, η εξέλιξή του, σημαντικές διοργανώσεις, η θέση του ποδηλάτου στη σημερινή πραγματικότητα, η επιλογή του ποδηλάτου ως μέσου βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών αλλά και οικονομικής ανάπτυξης, τα βήματα για το μέλλον.

Στρογγυλό τραπέζι με ομιλίες και παρουσιάσεις από τους Πρέσβεις των ΗΠΑ και της Ολλανδίας.

Ημέρα: Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου
Σημείο: Πύργος Βιβλίων
Ώρες: 19:00 – 21:00

2. “Test The Future”  – Tο ποδήλατο του μέλλοντος
Δοκιμάζουμε, σε πραγματικές συνθήκες, ηλεκτρικά ποδήλατα – το μέλλον του ποδηλάτου και μια εξαιρετική πρόταση για άθληση, αναψυχή αλλά και μέσο μεταφοράς για όλη την οικογένεια.

Ελάτε να γνωρίσετε μερικά από τα πιο σύγχρονα ποδήλατα με ηλεκτρική υποβοήθηση της διεθνούς αγοράς και να τα δοκιμάσετε στον ποδηλατόδρομο του ΚΠΙΣΝ.

Ημέρα: Τρίτη 18/9 και Πέμπτη 20/9
Σημείο: Κέντρο Επισκεπτών
Ώρες: 17:00 – 21:00

 

Ο Michael Cramer, γερμανός ευρωβουλευτής των πρασίνων, είναι ένας από τους εμπνευστές της Γραμμής 13 – «Σιδηρούν Παραπέτασμα» του Eurovelo

3. Eurovelo – To στοίχημα του ποδηλατικού τουρισμού
Ο Michael Cramer, γερμανός Ευρωβουλευτής και εμπνευστής του Eurovelo – της σύνδεσης της Ευρώπης με ποδηλατικές διαδρομές – μας εξηγεί πώς ξεκίνησε η ιδέα και τις ευκαιρίες του για τις χώρες τις οποίες διασχίζει, με αφορμή τη διαδρομή 13, με τίτλο «Σιδηρούν Παραπέτασμα», καθώς διασχίζει όλες τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ πραγματοποιώντας ένα αληθινό ταξίδι στην ιστορία της Ευρώπης.

Ο Εθνικός Συντονιστής του Eurovelo στην Ελλάδα, ο οργανισμός Cities for Cycling, μας παρουσιάζει το πλάνο για το ελληνικό EuroVelo, τις ευκαιρίες και τις προοπτικές του.

O Eυγένιος Βασιλικός, ιδιοκτήτης των ξενοδοχείων Airotel και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής, μας μιλά για τη σημασία του ποδηλατικού τουρισμού για την τουριστική βιομηχανία και τις ευκαιρίες για ανάπτυξη που μπορεί να δημιουργήσει. Ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση 

Ημέρα: Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου
Σημείο: Πύργος Βιβλίων
Ώρες: 18:00 – 20:00

 

4. Workshop: Γίνε “μάστορας” στο ποδήλατο
Έμπειροι τεχνικοί σας μαθαίνουν πώς να… λύνετε και να δένετε το ποδήλατό σας και σας βάζουν να κάνετε οι ίδιοι όλες τις απαραίτητες εργασίες: Πώς αλλάζω ελαστικό; Πώς ρυθμίζω τις ταχύτητες; Πώς ρυθμίζω τα φρένα; Τι φταίει αν τρίζει το ποδήλατό μου; Ελάτε να μάθετε από τους ειδικούς πώς να φροντίζετε το ποδήλατό σας και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για να μη μείνετε ποτέ στο δρόμο! 

Ημέρα: Σάββατο, 22/9
Σημείο: Κέντρο Επισκεπτών
Ώρες: 16:30 – 20:30

 

Όλες οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στο ΚΠΙΣΝ γίνονται δωρεάν χάρη στην αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 

 

 

Exit mobile version