Site icon mbike.gr

Ο πρώτος virtual Γύρος Φλάνδρας, την Κυριακή 5 Απριλίου

Ο Γύρος Φλάνδρας γίνεται virtual

Ο Γύρος Φλάνδρας αναβλήθηκε, ζήτω ο Γύρος Φλάνδρας!

Εξαιτίας της πανδημίας όλοι οι αγώνες έχουν αναβληθεί τουλάχιστον ως τις αρχές Ιουνίου. Ο Γύρος Ιταλίας αναβλήθηκε ήδη και ο Γύρος Γαλλίας είναι ακόμη υπό συζήτηση – ακούγεται το σενάριο της διεξαγωγής του χωρίς θεατές.

Ο πρώτος μεγάλος αγώνας της άνοιξης κι ένα από τα “5 Monuments” της ποδηλασίας είναι φυσικά ο Γύρος Φλάνδρας, ο οποίος φέτος δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Έτσι οι διοργανωτές του αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια εικονική εκδοχή του Γύρου Φλάνδρας!

 

Οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στο DeRonde 2020, the lockdown edition

 

DeRonde 2020: The lockdown edition

Ο αγώνας που λατρεύουν στη Φλάνδρα αλλά και σε όλη την Ευρώπη, δεν θα πραγματοποιηθεί λοιπόν. Έτσι λοιπόν οι διοργανωτές, σε συνεργασία με τον Βέλγικο ραδιοσταθμό Sporza αποφάσισαν να βρουν μια πρωτότυπη εναλλακτική! Αφού λοιπόν η ποδηλασία σε γκρουπ είναι απαγορευμένη, ανακοίνωσαν τη δημιουργία του DeRonde 2020, the lockdown edition. Γιατί, ακόμα μπορείς να κάνεις ποδήλατο… στο εργόμετρό σου!

Το concept των διοργανωτών, σε συνεργασία με τους συνεργάτες τους σε θέματα τεχνολογίας, Bkool και Kiswe, είναι να συμμετάσχουν οι ενδιαφερόμενες ομάδες από… τα σπίτια τους!

Οι 13 αθλητές που θα συμμετάσχουν θα αγωνιστούν στα τελευταία 32 χιλιόμετρα του αγώνα που περιλαμβάνουν μερικές από τις διάσημες ανηφόρες του όπως Kruisberg, Oude Kwaremont και Paterberg, φυσικά από την ασφάλεια του σπιτιού τους! Ύστερα από έναν αγώνα διάρκειας μίας ώρας, θα αναδειχτεί ο νικητής.

 

O Νikki Terpstra τερματίζει νικητής στο Γύρο Φλάνδρας του 2018. Photo credit: © Tim De Waele / Getty Images

 

“Ποτέ δεν είχα φανταστεί πως θα τρέξω το Γύρος της Φλάνδρας απ’ το σπίτι”, δήλωσε ο 20χρονος Remco Evenepoel. “Σίγουρα όμως είναι καλύτερα απ’ το τίποτα! Ίσως είμαι ο πρώτος ποδηλάτης στην ιστορία που θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε έναν από τους πέντε ιστορικούς αγώνες από ένα… smart trainer. Και η αλήθεια είναι πως ανυπομονώ να το κάνω! Ο συγκεκριμένος αγώνας θα προσομοιώσει τις ανηφόρες της Φλάνδρας, οπότε θα είναι ένα αρκετά σκληρό τέστ”.

 

 

“Είναι δύσκολη εποχή για όλους και ελπίζω πως αυτό το πρότζεκτ θα φέρει λίγη χαρά στους φαν της ποδηλασίας στο Βέλγιο αλλά και σε όλο τον κόσμο, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να μας παρακολουθήσουν ζωντανά, από τις οθόνες τους, να αγωνιζόμαστε στον Γύρο της Φλάνδρας”, δήλωσε ο Yves Lampaert.

Περισσότερες πληροφορίες για την ακριβή ώρα και διαδικασία, εδώ!

Exit mobile version